Pædagogvikar er et godt sted at starte

Pædagogvikar er et godt sted at starte

februar 1, 2021 0 Af Lotte Svendsen

At være pædagogvikar giver dig muligheder for at lære om pædagogfaget. Måske er du usikker på, om du skal læse til pædagog eller have en kommende fremtid indenfor faget. Så er det en rigtig god mulighed at prøve jobbet af som vikar. Her får du nemlig mulighed for, i samspil med pædagoger, at lære om faget; bl.a. børns tidlige og væsentlige udvikling / læring og sætte dig selv i samspil i forskellige læringsprocesser og heraf have fokus / læring på din egen rolle i mødet med andre.

Et job med ansvar og horisont

At arbejde med (udsatte) mennesker, herunder børn, er et stort ansvar, men også et givende job. For jobbet er fyldt med betydningsfulde øjeblikke, hvor man skal at have hjertet med. Hvilket er væsentligt i pædagogarbejdet.

Du får dertil indblik i væsentlig spændende forskning, som samtidig øger din horisont og viden, men også sætter gang i din egen personlige udvikling. Hvilket understøttes af ens eget bevidste nærvær etc. skyggesider. Men dertil er der også stor læring / planlægning i didaktiske processer samt overvejelser indenfor kreativitet, musik, udeliv, kroppen og sundhed m.m. Så det er en oplagt og spændende mulighed at starte som / være pædagogvikar, inden man påtænker at begynde et evt. kommende pædagogstudie.

Disclaimer