Bæredygtige poser

Bæredygtige poser

november 24, 2020 0 Af Eskild

Nu er vi derhenne, hvor vi er ved at begynde at lave julepynt. Mørket udenfor indbyder ligesom til, at vi bare hygger herhjemme. Med et køkkenbord, der er overlæsset med glanspapir i alle mulige farver, stjernestrimler, glitter lim og almindelig skolelim, sakse og skabeloner. Du ved sådan et køkkenbord, der ligner et meget rodet skrivebord. Faktisk så rodet, at vi beslutter, at det vil være meget hyggeligere, hvis vi lader alle tingene flyde, og flytter hele middagen ind i stuen. Vi skal lave TV-dinner!

Børnene elsker det

Børnene elsker det, når jeg beslutter, at vi skal spise i stuen. De får dog en masse formaninger om, at de ikke må tørre fingrene af i sofaens hynder.
Det betyder som regel, at vi skal have noget nem mad, som jeg nemt kan lave og flytte fra komfuret ind i stuen. Og som man sagtens kan spise, selv om det er koldt. Fx chicken nuggets med forskellige saucer og salat. (Ja, mine børn elsker chicken nuggets, som jeg, dog ikke selv er særlig vild med. Og nej, jeg står ikke og panerer dem. Jeg køber dem på frost og smider dem på panden. Det er nemt.) Min mand elsker det også. Altså ikke chicken nuggets, men roderiet. Han er meget glad for jul. Og han er meget opfindsom, når det handler om at lave julepynt.

Poser i genbrugsplast

Allerede tilbage i oktober måned begyndte han at sige til mig, at jeg ikke må smide papkasserne fra børnenes cornflakes ud. De skal bruges til julepynt. Genbrug. Han går meget mere end jeg op i genbrug. Faktisk er han lidt fanatisk. Han gør alt, hvad han kan, for at jeg skal huske at købe poser af genbrugsplast, når jeg har glemt indkøbsnettet. Han gør også meget ud af at forklare vores børn om, hvor vigtigt det er, at vi gør, hvad vi kan for at holde miljøet sundt.

Han er også rigtig god til at hjælpe vores børn med at få lavet lige det julepynt, de drømmer om til deres værelse. Lige nu sidder han og hjælper vores mindste, som er 7 år med at få lavet en guirlande af poser, der er lavet af bioplast. Han har formået at lære hende at klippe tynde strimler ud af dem få dem malet med glitter i strålende fosforescerende farver og lime dem sammen. (Det ser forfærdeligt ud!)

Han har klippet og skåret nogle af de gamle papkasser ud til en lang række julehjerter. Den store er lige nu ved at male stjerne og nissehuer på dem. Det bliver interessant julepynt i år.

Selv er jeg ved at skære salaten. Jeg venter bare på at de der chicken nuggets skal tø op, så jeg kan få dem stegt. Emhætten er tændt. Jeg finder tallerkner, knive og gafler, glas og servietter frem. Sætter dem ind på stuebordet. Jeg finder de forskellige saucer frem og laver dressingen til salaten. Jeg finder også colaer og en flaske rødvin frem. Det er lørdag aften. Vi hygger, og vi må gerne få noget af usunde i dag.

Disclaimer